Stedenkaarten

 

Van tulpen tot windmolens en van Van Gogh tot Vermeer: Nederland is een relatief klein land met een lange en fascinerende geschiedenis en cultureel erfgoed dat internationaal herkend blijft worden. De hoofdstad Amsterdam is een enorm populaire toeristische bestemming met een bevolking van bijna 850.000 mensen in de stad, 1,35 miljoen in het stedelijk gebied en 2,4 miljoen in de metropoolregio. Amsterdam staat bekend om veel dingen, waaronder zijn complexe kanalensysteem en vele fietspaden, traditionele lange en smalle huizen die terug dateren naar de 17e eeuw, en zijn vele musea, waaronder het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis.

 

Rotterdam is de op een na grootste stad in Nederland met een inwonertal van 638.751. De stad bevat de grootste haven van Europa. Het is tevens bekend vanwege de Erasmus Universiteit, vernoemd naar de 15e-eeuwse humanist en theoloog Desiderius Erasmus Roterodamus. Den Haag is de op twee na grootste stad en ligt dicht op Rotterdam. De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag heeft ongeveer 2,7 miljoen inwoners, waardoor het een van de grootste metropoolregio’s in Europa is.

 

Nederland heeft 0 steden met meer dan een miljoen inwoners, 23 steden met tussen de 100.000 en 1 miljoen inwoners, en 265 steden met tussen de 10.000 en 100.000 inwoners.